Onze osteopaten

Onze praktijk bestaat uit professionals die passie voor het vak osteopathie hebben en die graag hun kennis en ervaring inzetten om u zo goed mogelijk van uw klachten af te helpen.
Koen Verhoeven Osteopaat D.O.-MRO
Koen Verhoeven Osteopaat D.O.-MRO
Nele Buyssens Osteopaat D.O. -MRO
Nele Buyssens Osteopaat D.O. -MRO
Maikel Sprengers Osteopaat D.O.-MRO
Maikel Sprengers Osteopaat D.O.-MRO
Ricardo Verschuren Osteopaat D.O.-MRO
Ricardo Verschuren Osteopaat D.O.-MRO

Koen Verhoeven

Koen Verhoeven werkte vanaf 1993 als fysiotherapeut. In deze periode begeleide hij diverse topsport teams. Na werkervaring te hebben opgedaan in zowel binnen als buitenland (Ned. Antillen en USA), besefte hij dat er meer oorzaken voor klachten zijn dan de fysiotherapeutische benadering toelaat. Het zien van de mens als één functionerend geheel sloot aan bij de gedachtegang van de Osteopathie. Koen startte zijn 5-jarige beroepsopleiding Osteopathie aan het college Sutherland /NAO te Amsterdam. Na een jaar co-schappen te hebben gelopen in het IMC in Amsterdam ronde hij na het verdedigden van zijn thesis over het onderwerp "Whiplash" zijn studie in 2003 af. Daarna startte hij direct zijn praktijk voor Osteopathie in Boxtel. Januari 2007 is de praktijk uitgebreid met locaties in Oirschot. Naast de osteopathische behandeling van volwassene, zwangere en sporters, is Koen deskundig en gespecialiseerd in het behandelen van baby’s en kinderen. Middels uitgebreide bijscholing heeft hij zich extra verdiept in het behandelen van baby’s en kinderen. Daarnaast neemt Koen, jaarlijks, deel aan diverse bij en na scholingsactiviteiten voor de verschillende doelgroepen, door middel van postacademisch onderwijs in binnen- en buitenland.

Koen Verhoeven is Osteopaat D.O.-MRO en geregistreerd bij het Nederlands Register Osteopathie (NRO). Tevens is hij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Osteopathie (NVO).

Nele Buyssens

Na haar middelbare school periode twijfelde Nele of ze dierengeneeskunde of osteopathie wilde gaan studeren. Na succesvol behandeld te zijn door een osteopaat raakte zij nog meer gefascineerd door het vak osteopathie. Zij startte dan ook de 5- jarige opleiding voor osteopathie aan het IAO te Gent waarvoor ze in 2006 afstudeerde met haar thesis “het effect van schedelbehandeling op de concentratie bij kinderen met leerproblemen. Nadien werkte Nele in verschillende praktijken zowel in België als in Nederland.

Sinds 2007 is zij zowel in de praktijk in Boxtel als Oirschot werkzaam. Gezien haar grote interesse in het behandelen van baby’s en kinderen startte zij vervolgens de 2-jarige opleiding “osteopathie bij kinderen.” In 2009 ronde zij deze opleiding succesvol af. Als geregistreerd osteopaat volgt Nele regelmatig bij- en nascholingen in binnen en buitenland om zichzelf te blijven ontwikkelen binnen het vak osteopathie. In de praktijk behandeld Nele zowel baby’s, kinderen, volwassene als zwangere vrouwen. Aangezien elke klacht verschillende oorzaken kan hebben heeft dus ieder persoon een unieke aanpak nodig. Dat maakt voor Nele de osteopathie zo boeiend.

Nele Buyssens is Osteopaat D.O.-MRO en geregistreerd bij het Nederlands Register Osteopathie (NRO). Tevens is hij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Osteopathie (NVO).

Maikel Sprengers

Vanaf jongs af aan is Maikel geïnteresseerd in de gezondheid van de mens. Sinds 2014 is Maikel afgestudeerd als fysiotherapeut en al snel wist hij dat hij verder wilde studeren om zijn kennis van het menselijk lichaam verder uit te diepen. Na de opleiding fysiotherapie is hij dan ook in 2015 begonnen met de opleiding osteopathie bij het Flanders International College of Osteopathy te Antwerpen. Hij studeerde in 2021 af met de thesis: ‘de effecten van buik behandeling bij chronische rugpijn patiënten’. Het meest interessante aan osteopathie vindt Maikel dat hij mensen zowel jong als oud met zeer uiteenlopende klachten kan helpen. Waar voor de klassieke geneeswijzen klachten soms onbegrepen blijven, kan met osteopathie een zeer goed resultaat geboekt worden.

Maikel neemt jaarlijks deel aan verschillende nascholingen, zowel nationaal als internationaal en is graag betrokken bij initiatieven waarbij er acties voor verschillende goede doelen worden opgezet. In de praktijk behandelt Maikel zowel volwassene, baby's als kinderen. 

Maikel Sprengers is Osteopaat D.O.-MRO en geregistreerd bij het Nederlands Register Osteopathie (NRO). Tevens is hij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Osteopathie (NVO).

Ricardo Verschuren

Ricardo is geboren en getogen in Brabant. Van jongs af aan is hij al geïnteresseerd in het menselijk lichaam. Hoe is ons lichaam opgebouwd? Hoe functioneert ons lichaam? Hoe worden we ziek? En worden en blijven we gezond? Dit waren vragen waar Ricardo graag zo veel mogelijk antwoorden op wilde weten.

Nadat hij bij verschillende (medische) opleidingen open dagen heeft bijgewoond, kwam hij er achter dat beweeglijkheid (in de breedste zin van het woord) een enorme invloed heeft op onze gezondheid. Dit in combinatie met een sterke medische kennis en een bredere kijk op het lichaam overtuigde hem om osteopathie te gaan studeren.

Ricardo behaalde zijn diploma in osteopathie (D.O.) aan het Sutherland College in Amsterdam. Om zichzelf nog verder te verdiepen heeft hij de opleiding Osteopathie bij kinderen aan de International Academy of Osteopathy met succes afgerond. Hij behandelt zowel volwassene, baby's als kinderen.

Ricardo is osteopaat D.O. MRO en geregistreerd binnen het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Tevens is hij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO).

© Copyright Osteopathie Verhoeven | Aangesloten bij NRO