Cursus Babymassage

Babymassage is een hele fijne manier om tijd door te brengen met je kleintje en het prille contact met je baby te versterken. Tijdens de cursus babymassage leer je meer over de lichaamstaal van je kindje. Je leert als het ware je kindje beter lezen. Dit zorgt voor een betere hechting en geeft je als ouder vertrouwen. Daarnaast zorgt de babymassage voor ontspanning bij je baby, het stimuleert de ontwikkeling en je kindje zal op deze manier zijn of haar eigen lichaam leren kennen.

Het aanraken en aangeraakt worden is heel belangrijk tijdens de ontwikkeling van het kind maar in het bijzonder in het eerste levensjaar. Nu je baby is geboren zit het namelijk niet meer de hele tijd in een warme, zachte, geborgen omgeving. Je kindje krijgt nu heel veel verschillende soorten prikkels te verwerken zoals licht, lawaai, warmte, kou maar ook honger etc. Om bij je baby het gevoel van veiligheid te behouden is de juiste aanraking belangrijk. Naast knuffelen, strelen en wiegen is babymassage een uitstekende, aanvullende manier om de unieke band met je kindje te versterken.

Je leert als het ware je kindje beter lezen.

Babymassage zorgt niet alleen voor een intens contact tussen jou en je kindje maar het is ook erg nuttig. Een rustige massage geeft namelijk ontspanning bij je kindje zeker wanneer dit met enige regelmaat thuis herhaald wordt. Baby’s die onrustig zijn en veel huilen krijgen meer rust als ze regelmatig gemasseerd worden. Je leert daarbij beter kijken naar de lichaamstaal van je kindje en kan hierdoor beter anticiperen op wat je kleintje aangeeft. Je baby zal duidelijk aangeven wanneer hij of zij iets prettig of minder prettig vindt. Deze signalen leren je aanvoelen wat je kindje nodig heeft en dat geeft je als ouder vertrouwen. Je volgt op deze manier veel bewuster de ontwikkeling van je kleintje. Massage stimuleert tevens de motorische, emotionele en zintuiglijke ontwikkeling.

Tijdens de cursus babymassage leer je de verschillende massage technieken, bespreken we elke les een ander thema ( huilen, buikkrampjes, motorische ontwikkeling, de zintuigen, til-en hanteringsadviezen etc.) en geven we je tips indien nodig. Vind je het leuk om ook andere jonge ouders te ontmoeten dan kan je deelnemen aan de kleinschalige groepslessen waaraan maximaal 4 ouders met hun kindje kunnen deelnemen. Kom je liever gezellig met een vriendin dan is er een duo les beschikbaar. Vindt je het prettiger een op een contact te hebben, dan zijn de privélessen wellicht iets voor jou.


Voor wie is babymassage zinvol

• Voor iedereen die wil genieten van het intense contact dat je zo met je kindje hebt

• Voor onrustige baby’s

• Voor huilbaby’s

• Voor gespannen baby’s

• Voor kinderen die overstrekken

• Voor kinderen met buik-darmkrampjes

• Voor baby’s met een ontwikkelingsachterstand (motorische, sensorisch en /of cognitief)

• Voor kinderen die een opname/operatie achter de rug hebben

• Voor onzekere ouders die op zoek zijn naar meer vertrouwen

• Voor ouders die het gewoon gezellig vinden om samen bezig te zijn

Vanaf wanneer ben je welkom

Babymassage is bestemd voor ouders of verzorgers van een baby in de leeftijd van 6 weken tot ongeveer 9 maanden. Totdat je kindje gaat kruipen. In overleg kan hiervan worden afgeweken.

Wie geeft de cursus babymassage

De cursus babymassage wordt gegeven door een ervaren, gediplomeerde babymassage docent en kinderfysiotherapeut.

Cursus mogelijkheden

• Prive lessen: 3 lessen van 60-90 min voor 150 euro

• Duo lessen : 3 lessen van 90 minuten voor 135 euro op woensdag of vrijdag ochtend

• Groepslessen: 4 lessen van 90 minuten voor 120 euro op woensdag of vrijdag ochtend ( max 4 personen)

De duo en groepslessen starten om 9.30 uur en eindigen om 11.00 uur op woensdag of vrijdag.

De prive lessen worden in overleg afgesproken.

Locatie cursus babymassage

De cursus babymassage wordt gegeven in de praktijk voor Osteopathie Verhoeven.

Locatie Spoordonkseweg 11 in Oirschot.

Contact

Heb je interesse of wil je gewoon nog wat extra informatie bel of mail me dan even!

Ik ben te bereiken op telefoon nummer 0499-577 775 (spreek even in als er niemand opneemt) of mail naar info@osteopathie-verhoeven.nl

Vermeld er even bij dat je belt voor de babymassage cursus!!!!

Dorine Verhoeven

Deelnemer van regionaal samenwerkingsverband